Falsk carpaccio på alvedsrökt fläskfilé

 

ca 4 portioner

Ingredienser:

300 g alvedsrökt fläskfilé

½ dl pinjenötter

½ dl grovt riven parmesanost eller Västerbottensost

1½ dl stekta kantareller eller champinjoner

4 kronärtskockshjärtan

1 msk rödlök finstrimlad

10 basilikablad strimlade

2 msk olivolja

2 msk tryffelolja

2 msk balsamvinäger

 

Gör så här:

Börja med att skiva fläskfilén väldigt tunt och lägg ut på ett serveringsfat. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna så de blir gyllenbruna.? Riv osten på den grova sidan på rivjärnet. Stek svampen i smör och låt kallna. Skiva kronärtskockorna. Blanda ihop oljorna med balsamvinägern. Fördela ingredienserna snyggt över filén och ringla över tryffelvinägretten.