Hackkorvsrårakor

 

ca 4 portioner

Ingredienser:

16 potatisar av fast sort, gärna med skalet på

1 gul lök

1 morot

300 g hackkorv

2 ägg

Salt och peppar

Smör att steka i

 

Hemgården-produkter:

Hackkorv 300g

 

Gör så här:

Riv potatisen och moroten fint med rivjärn. Riv sedan löken. Lägg rivet i en bunke och lägg ner hackkorven i bitar. Använd gärna elvispen och rör om. Knäck i äggen ett och ett och smaka av med salt och peppar. Blanda ihop allt till en jämn smet. Klicka i smeten i en stekpanna och platta ut. Stek rårakorna på medelvärme tills de blir gyllenbruna. Servera med lingonsylt eller en god kryddad lingonchutney.

 

Tips:

Hackkorvsrårakorna passar även som en liten förrätt. Lägg lite crème fraîche på varje råraka och toppa med en tesked löjrom eller annan rom samt en nypa finhackad rödlök.