Inbakad lax med bacon

 

4 portioner

Ingredienser:

1 paket färdig smördeg

1 laxsida

150 g torrsaltat bacon

1 halv purjolök

1 röd paprika

3 vitlöksklyftor

2 morötter

2 dl grädde

4 msk riven pepparrot

1 dl philadelhiaost

salt

lite mjölk eller ägg till pensling

 

Hemgården-produkter:

Bacon alvedsrökt torrsaltat färdigskivat

 

Gör så här:

Värm ugnen till 175°C.

Riv moroten grovt, hacka vitlök, purjolök och paprika. Fräs grönsakerna tillsammans med baconet. Häll i grädden låt sjuda ca 5 minuter.

 

Rulla ut smördegen på bakplåtspapper och kavla så den blir dubbel så bred som laxen. Fördela baconröran längs mitten, lägg på laxen och salta. Blanda ihop pepparroten och philadelphiaosten och bred röran på laxen. Vik ihop smördegen på ovansidan till ett avlångt paket. Pensla smördegen med mjölk eller ägg. Sätt in i mitten av ugnen i ca 30 min. Servera gärna med en sallad.