BLT Burger med hemmagjord vitlöksmajonnäs

4 portioner


Ingredienser

2 st Äggulor

1 tsk Dijonsenap

1 msk Äppelcidervinäger

3 dl Matolja

2 st Vitlöksklyftor, Pressad

400g Nötfärs (gärna högrev)

2 st Tomater, skivade

4 st Blad krispsallad

2-4 st paket bacon (beroende på hur mycket man älskar bacon!)

4 st Hamburgerbröd


Gör så här

Vispa samman äggulor, senap samt vinäger. Använd gärna elvisp.


Häll sedan i matoljan lite i taget, i början räcker droppvis för att binda oljan med äggblandningen.


När majonnäsen är klar så smaka av med salt och peppar samt vitlöken.


Vänd runt färsen med salt och peppar, Man vill inte blanda för hårt för då kan hamburgaren bli lite hård, man kan alltid salta och peppra mer efteråt.


Börja med att steka bacon. Låt dom rinna av på lite hushållspapper. Om ni väljer att steka hamburgaren så spara fettet från baconet för att även steka burgaren i baconfettet.


Grilla burgaren på grillen eller stek till önskad stekgrad. Ett tips kan vara att grilla/steka ganska hårt så den får färg och sedan låta köttet vila i ugnen på ca 60-70 grader tills den är medium well. Då får man en riktigt saftig burgare.


Montera ihop burgaren med tjocka skivor saftiga soltorkade tomater, krispig sallad, massor av bacon och majonnäs.

Share by: