Smördegsbakad brieost med snickarkarré och björnbärssylt
ca 6 bakelser
Tid: ca 45 min
Ingredienser
1 pkt färdig smördeg
1 pkt Kallrökt snickarkarré
(eller Lufttorkad Karré)
Björnbärssylt
1 ägg
Baksnöre
To-do-film
Gör såhär
Skär ut sex lika stora kvadrater av smördegen. Klicka ut björnbärssylt i mitten på varje kvadrat.
Stansa ut "runda puckar" av brieost, ca 4 cm, och placera i mitten på kvadraterna - ovanpå sylten. Lägg sedan på karrén överst.
Packa sedan in innehållet i smördegen och knyt baksnöret som bilden till höger, för att få dem att likna pumpor.
Pensla bakelserna med ägg och ställ in i ugnen enligt smördegsförpackningens anvisningar. Förslagsvis 200C i ca 10 min.
Låt svalna något och klipp sedan bort baksnöret.
Voilá - hoppas att det smakar!
