Smördegsbakad brieost med snickarkarré och björnbärssylt

ca 6 bakelser

Tid: ca 45 min


Ingredienser


1 pkt färdig smördeg

1 pkt Kallrökt snickarkarré

(eller Lufttorkad Karré)

Björnbärssylt

1 ägg


Baksnöre

To-do-film


📽️ Instagram

📽️ Facebook


Gör såhär


Skär ut sex lika stora kvadrater av smördegen. Klicka ut björnbärssylt i mitten på varje kvadrat.


Stansa ut "runda puckar" av brieost, ca 4 cm, och placera i mitten på kvadraterna - ovanpå sylten. Lägg sedan på karrén överst.


Packa sedan in innehållet i smördegen och knyt baksnöret som bilden till höger, för att få dem att likna pumpor.


Pensla bakelserna med ägg och ställ in i ugnen enligt smördegsförpackningens anvisningar. Förslagsvis 200C i ca 10 min.


Låt svalna något och klipp sedan bort baksnöret.


Voilá - hoppas att det smakar!