Falukorvskebab med säsongsbetonade grönsaker

ca 4 personer

Tid: ca 70 min


Ingredienser


1 st falukorv från Hemgården

1 kruka färsk oregano

500g broccoli

4 st schalottenlökar

Kebabkrydda

2 st rödlökar

1 st gurka

400 g Grönkål

Libabröd


Kebabsås


Olivolja

Salt

Svartpeppar


Gör såhär


Grönkålschips

Sätt ugnen på 150°C, på över- och undervärme.


Riv bort det mörkgröna grönlkålsbladet från den ljusare rotstocken och skölj. Lägg därefter grönkålen i ett durkslag. Torka grönkålen och riv i mindre bitar.


Massera in ca 4 msk olja i grönkålen och lägg ut den glest på plåtar med bakplåtspapper. Smaka av med salt och svartpeppar.


Tillaga grönkålen tills de blir krispiga, ca 20 minuter. (Öppna ugnsluckan då och då och släpp ut fukten).


Finhakade grönsaker


Hyvla gurkan på längden och finhacka schalottenlök och rödlök.


Falukorvskebab

Hyvla tunna bitar ur falukorven med en osthyvel (Tips! Lägg den i frysen 1,5h innan du ska påbörja hyvlingen).


Stek dem i lite olja, ha sedan i kebabkrydda och smaka av med svartpeppar och salt. Stek tills "falukorvskebaben" fått fin färg.



Ta fram ett bröd, lägg på grönsaker, lök, falukorvskebab, och såser. Toppa med färska stjälkar oregano och valfri kebabsås.


Rulla ihop till en rulle - Klart!


Smaklig måltid!