Våra leverantörer

Vårt kött köper vi direkt från noga utvalda slakterier. Den största andelen köper vi från leverantörerna som presenteras här.


Om Dahlbergs kött

När Anders Johan Dahlberg drog igång sin slakteriverksamhet år 1888 hade han knappast ordet “närproducerat” i tankarna. Men som världen ser ut idag kan vi bara vara tacksamma för att vårt företag, då liksom nu, är beläget i Brålanda – mitt i den dalsländska jordbruksbygden där både djuren och deras foder finns runt knuten.


Principen med närproduktion är nämligen central för oss, liksom att alltid tänka på djurens bästa och att göra minsta möjliga miljöpåverkan.


Det är under dessa omständigheterna vi framställer det vi gjort oss kända för: välsmakande kött av prima kvalitet. Dessutom är vi noga med att alltid anstränga oss lite extra för att ge både kunder och leverantörer service och leveranssäkerhet som matchar nivån på det vi producerar.


Förutom det är vi helt svenskägda, något som är ytterst ovanligt för slakterier i Sverige idag.


Om KLS Ugglarps

Inom KLS Ugglarps finns det en lång tradition av att producera svenskt kvalitetskött. Redan i början av förra seklet - år 1911 försåg Torsten Larsson, grundaren till slakteriet i Dalsjöfors, bygden med svenskt kött av högsta kvalitet. Med ett stort fokus på hållbar produktion utvecklar vi unika koncept i samklang med våra kunder. Genom ett långsiktigt och nära samarbete med våra leverantörer skapar vi en lönsam, effektiv och hållbar värdekedja.


Vår verksamhet som bedrivs i Kalmar, Hörby, Dalsjöfors och i Ugglarp utanför Trelleborg omfattar gris, nötboskap och lamm. Utöver det har vi även två charkfabriker, en i Billesholm och en i Malmö. Hos oss finns allt från styckningsdetaljer till färdiglagade produkter – enbart av svenskt kött från utvalda gårdar, så klart!


Om Skövde Slakteri

Skövde Slakteri är en del av familjeägda Ögrengruppen, med välkända varumärken som Gudruns, Sohlbergs och Mårtenssons. Vi är landets största privatägda slakteri, med en omsättning i miljardklassen. Men trots vår storlek och snabba tillväxt har vi lyckats bibehålla det personliga bemötandet och de snabba besluten, egenskaper som vi vet värderas högt bland såväl producenter som kunder.


Vi jobbar bara med svenskt kött – dessutom till större delen närproducerat – i vår toppmoderna anläggning i Skövde. Här har vi total kontroll över hela produktionskedjan från slakt till paketering – en förutsättning för den höga kvalitet som är vårt signum. Kvalitetskraven styr vårt agerande i allt från djurhållningsfrågor och transporter till hygien och uppföljande kontroller i produktionen.


Om åke P fågel & Vilt

Åke P Fågel & Vilt är ett familjeföretag som grundades 1985 av Åke Persson. Företaget ligger i Malmö och drivs idag av hans söner Jörgen och Stefan.


I dagsläget är vi ett 20-tal anställda alltifrån slaktare, styckare till säljare och chaufförer. Vi på Åke P är en slakt och stycknings- anläggning där vi får fram ett brett sortiment av svenskt fågel och vilt. Vi strävar efter att i så stor utsträckning som möjligt kunna sälja färska råvaror och vi ser oss som en av Sveriges ledande leverantörer. Genom ett nära utbyte med restauranger och butiker utvecklar vi nya produkter som passar ett modernt synsätt på matlagning.


Share by: