Rökt på riktigt

Vår historia och våra traditioner sträcker sig ända bak till 1894. Med en varsam tillverkning där det får ta lite extra tid för att få fram den perfekta produkten. Vi vet att man inte kan ta genvägar.


All vår tillverkning sker i Norra Råda i Värmland, och alla charkuterier röks på riktigt, precis som man gjorde förr i tiden. I våra gamla tegelrökar kallröker vi med härligt doftande enris - allt från skinkan och bogen till de goda ölkorvarna. När vi varmröker använder vi flis från Svensk Alved i moderna rökskåp med den senaste tekniken. Självklart så är vi certifierade genom FSSC 22000 (Food Safety System Certification) som är ett certifikat för säkra livsmedel.


Innan köttet röks så rimsaltar vi det enligt våra gamla recept och metoder. Vårt bacon torrsaltas innan det röks med Alved, det tar lite tid och innebär en hel del moment innan rökningen, men det är det värt när det smakar och doftar så gott!


Att bevara gamla traditioner i en modern tillverkning är en utmaning som vi tar till oss med stolthet, och vi väljer våra köttleverantörer med omsorg. För vi vet genom våra kunder att det är smaken och vetskapen att det är producerat med kärlek som avgör i slutändan.

HITTA BUTIK
Share by: