Syrlig vårmacka med fläskfilé & granatäpple
Ingredienser
2 stora skivor färskt bröd
Lime zest
Cream cheese/ Färskost
Tomatskivor
Färsk babyspenat
Skivad avokado
Ugnsrostade mandlar, hackade
Granatäpplekärnor
(Lite havssalt)
Gör så här
Gör en lime zest och blanda i hälften av färskosten (cream cheese).
Bred ett tjockt lager av den syrliga färskosten på ena brödskivan och ett tjockt lager med vanlig färskost på den andra.
Fördela babyspenat ovanpå det syrliga färskostlagret. Ovanpå detta lägger du ett lager avokadoskivor och ett lager tomatskivor. Strö därefter över granatäpplekärnor, mandlar och ev. lite havssalt.
Lägg den andra skivan ovanpå och skär mackan snett i två lika stora delar.
Om du slår in mackan i smörgåspapper innan du skär den blir det både enklare att både skära upp och äta.
Bon appetit!