Syrlig vårmacka med fläskfilé & granatäpple

Ingredienser

2 stora skivor färskt bröd

Lime zest

Cream cheese/ Färskost

Tomatskivor

Färsk babyspenat

Skivad avokado

Ugnsrostade mandlar, hackade

Granatäpplekärnor

(Lite havssalt)

Gör så här

Gör en lime zest och blanda i hälften av färskosten (cream cheese).

Bred ett tjockt lager av den syrliga färskosten på ena brödskivan och ett tjockt lager med vanlig färskost på den andra.

Fördela babyspenat ovanpå det syrliga färskostlagret. Ovanpå detta lägger du ett lager avokadoskivor och ett lager tomatskivor. Strö därefter över granatäpplekärnor, mandlar och ev. lite havssalt.


Lägg den andra skivan ovanpå och skär mackan snett i två lika stora delar.


Om du slår in mackan i smörgåspapper innan du skär den blir det både enklare att både skära upp och äta.


Bon appetit!