Snickarkorvspett med Coleslaw inspirerad från Kalifornien med rostad purjolök
4 portioner
Ingredienser
1 st Färsk vitkålshuvud, fint strimlad
1 st Silverlök, tunt skivad
1 st Grön paprika, finhackad
1 st Röd paprika, finhackad
1 st Morot, riven eller hyvlad
1 dl Äppelcidervinäger
½ dl Socker
½ dl Klarerad rapsolja
Salt och grovt nymalen svartpeppar
1 st Purjolök, fint skivad
Gör så här
Blanda samman alla ingredienser och blanda väl, låt coleslawen marinera i en timme innan servering. Under tiden kan du göra den rostade purjolöken.
Sätt ugnen på 200 grader (175 varmluft).
Lägg den skivade purjolöken och sprid ut på en plåt med bakplåtspapper, blanda med lite olja och salt.
Rosta i ugnen ungefär 15 minuter, ha lite koll och rör runt lite var femte minut.
Servera till grillspett med snickarkorv och goda grönsaker.