Fläsklägg med rotsakspuré och senapscréme
4 portioner
Ingredienser
4 st morötter, skalade
2 st palsternackor, skalade
1 st liten kålrot, skalade
½ st rotselleri, skalade
6-8 st mandelpotatis, skalade
1 st Hemgårdens förkokta fläsklägg
2 dl färskost
3 msk grov stark senap
1,5 dl grädde eller mjölk
100g smör
Gör så här
Skala rotsaker och potatis.
Koka potatis och rotsaker separat i väl saltat vatten tills de blir mjuka.
När du börjar koka rotsakerna, lägg i hela förpackningen med fläsklägg och sjud ca 30 min.
Under tiden gör du senapscréme, blanda färskosten och senapen och smaksätt med salt och peppar.
Värm grädde/mjölk tillsammans med smöret.
Häll den varma vätskan över rotsakerna och mixa till en slät puré med stavmixer.
Pressa potatisen i rotsakspurén och rör om.
Servera.