Fläsklägg med rotsakspuré och senapscréme

4 portioner


Ingredienser

4 st morötter, skalade

2 st palsternackor, skalade

1 st liten kålrot, skalade

½ st rotselleri, skalade

6-8 st mandelpotatis, skalade

1 st Hemgårdens förkokta fläsklägg

2 dl färskost 

3 msk grov stark senap

1,5 dl grädde eller mjölk

100g smör


Gör så här

Skala rotsaker och potatis.


Koka potatis och rotsaker separat i väl saltat vatten tills de blir mjuka.


När du börjar koka rotsakerna, lägg i hela förpackningen med fläsklägg och sjud ca 30 min.


Under tiden gör du senapscréme, blanda färskosten och senapen och smaksätt med salt och peppar.


Värm grädde/mjölk tillsammans med smöret.


Häll den varma vätskan över rotsakerna och mixa till en slät puré med stavmixer.


Pressa potatisen i rotsakspurén och rör om.


Servera.

Share by: