Fläskpannkaka med rårörda lingon

4 portioner


Ingredienser

Fläskpannkaka

1 pkt Rimmat och skivat Hemgården fläsk

4 st ägg

1 tsk salt

4 dl Vetemjöl

8 dl Mjölk


Rårörda lingon

1 st Fint tärnat äpple

2 dl Lingon

1/2 dl Socker


Gör så här

Sätt ugnen på 200grader. (185 Varmluft)


Strimla och stek fläsket i varm panna, gärna lite knaprigt.


Lägg fläsket i en ugnsform.

(Tips, Använd gärna en mindre och djupare form, då får man en högre och fluffigare pannkaka.)


Vispa vetemjölet med hälften av mjölken till en jämn smet utan klumpar.


Tillsätt sedan ägg, salt och resten av mjölken. Häll sedan i ugnsformen och grädda i ca 25 minuter.


Rårörda lingon

Blanda samman alla ingredienser och låt stå tills sockret löst sig.

Vill man piffa till det lite kan man ha i en tesked calvados eller cognac.

Share by: