Fläskpannkaka med rårörda lingon
4 portioner
Ingredienser
Fläskpannkaka
1 pkt Rimmat och skivat Hemgården fläsk
4 st ägg
1 tsk salt
4 dl Vetemjöl
8 dl Mjölk
Rårörda lingon
1 st Fint tärnat äpple
2 dl Lingon
1/2 dl Socker
Gör så här
Sätt ugnen på 200grader. (185 Varmluft)
Strimla och stek fläsket i varm panna, gärna lite knaprigt.
Lägg fläsket i en ugnsform.
(Tips, Använd gärna en mindre och djupare form, då får man en högre och fluffigare pannkaka.)
Vispa vetemjölet med hälften av mjölken till en jämn smet utan klumpar.
Tillsätt sedan ägg, salt och resten av mjölken. Häll sedan i ugnsformen och grädda i ca 25 minuter.
Rårörda lingon
Blanda samman alla ingredienser och låt stå tills sockret löst sig.
Vill man piffa till det lite kan man ha i en tesked calvados eller cognac.