Isterband med picklad fänkål

4 portioner


Ingredienser

4st Hemgårdens Isterband

Picklad fänkål


1st fänkål

0,5dl ättika

1dl socker

1,5dl vatten

Dillstuvade rotsaker


300g potatis

100g morot

100g palsternacka

1 st lök

1 knippe dill

2msk smör

4dl grädde eller 50/50 mjölk och grädde


Gör så här

Picklad fänkål
Koka upp lagen och häll den varm på skivad fänkål.


Dillstuvade rotsaker
Skala rotsaker och koka så de blir klara.


Hacka dillen och spara stjälkarna.


Hacka löken och stek den gyllene i smöret på medelvärme, i slutet tillsätter du stjälkarna från dillen. (spara den hackade dillkronan)


Häll på grädden och låt koka upp med stjälkarna en stund.

Plocka sedan ur stjälkarna och red med mjöl eller maizena blandning.

Smaka av med salt och peppar. Precis innan servering tillsätter du den hackade dillkronan. (spara lite dill till garnering)


Isterband
Snitta korven och stek den.


Servera med lite nyplockad färsk dill

Share by: