Isterband med picklad fänkål
4 portioner
Ingredienser
4st Hemgårdens Isterband
Picklad fänkål
1st fänkål
0,5dl ättika
1dl socker
1,5dl vatten
Dillstuvade rotsaker
300g potatis
100g morot
100g palsternacka
1 st lök
1 knippe dill
2msk smör
4dl grädde eller 50/50 mjölk och grädde
Gör så här
Picklad fänkål
Koka upp lagen och häll den varm på skivad fänkål.
Dillstuvade rotsaker
Skala rotsaker och koka så de blir klara.
Hacka dillen och spara stjälkarna.
Hacka löken och stek den gyllene i smöret på medelvärme, i slutet tillsätter du stjälkarna från dillen. (spara den hackade dillkronan)
Häll på grädden och låt koka upp med stjälkarna en stund.
Plocka sedan ur stjälkarna och red med mjöl eller maizena blandning.
Smaka av med salt och peppar. Precis innan servering tillsätter du den hackade dillkronan. (spara lite dill till garnering)
Isterband
Snitta korven och stek den.
Servera med lite nyplockad färsk dill