Långbakat sidfläsk med ugnsrostade rotsaker samt krispig marinerad brysselkål

4 portioner


Ingredienser

600g Rimmat sidfläsk i helbit 

600g Potatis med skal, gärna färskpotatis

½ dl Olivolja

Flingsalt

Frityrolja

300g Brysselkål, rensad och halverad

1 st Chili, finhackad

1 st Vitlöksklyfta, pressad

1 tsk färsk ingefära, finhackad

1 dl Fisksås

½ dl Japansk soja

½ dl Socker

1 msk Rostad sesamolja

1 msk Sesamfrön

1 st Lime, pressad


Gör så här

Baka sidfläsket på 75 grader i ca 10 timmar i en täckt ugnsform, låt den sedan svalna.


Sätt ugnen på 200 grader.


Varva potatisen med olivolja och lägg ut på plåt, strö över krossat flingsalt och rosta potatisen genomstekt och med fin färg.


Använd fritös eller gryta för brysselkålen, och fritera på 160 grader, brysselkålen ska få fin färg och bli lite krispig. Lägg över brysselkålen på hushållspapper så fettet får rinna av.


Blanda alla ingredienserna till dressingen och rör tills sockret löst sig.


Marinera sedan brysselkålen med dressingen. Får du dressing över är den god att spara i kylen och ha på en sallad senare.



Dela och grilla fläsket i stora bitar och servera med goda rostade potatisar och den fantastiska brysselkålen.

Share by: