Senap och karamelliserad lök-bakad falukorv med rotfruktspuré

4 portioner


Ingredienser

2st Gullökar mellanstora finhackade

2msk Smör till karamellisering

1msk Strösocker

2msk grov senap

500g Hemgårdens falukorv

1,5 dl Vällagrad ost, riven (gärna cheddar)

500g Kålrot, skalad och grovt tärnad

4st Morötter, skalad och grovt skuren

6st Mjöliga potatisar, skalade

75g Smör

1dl Grädde


Gör så här

Sätt ugnen på 175grader (150 varmluft)


Karamellisera löken med smöret på medeltemperatur på spisen tillsammans med sockret till gyllenbrun färg, rör ofta då det kan bränna i början. Ta av från spisen och rör i senap.


Koka kålrot och morot tillsammans och potatisen separat. Detta då potatisen ska pressas och de andra rotsakerna mixas. Under tiden det kokar så förbered korven.


Skär falukorven i skivor nästan rakt igenom, korven ska fortfarande hålla ihop och fyll sedan med lök och senapsblandningen mellan skivorna, toppa med osten och gratinera i ca 15 min eller till osten får färg.


När rotsakerna är mjuka så häll bort vatten och mixa morot och kålrot med smör och grädde till en slät puré, pressa sedan i potatisen och smaka upp med salt och peppar.


Servera gärna med grov senap.

Share by: