Senap och karamelliserad lök-bakad falukorv med rotfruktspuré
4 portioner
Ingredienser
2st Gullökar mellanstora finhackade
2msk Smör till karamellisering
1msk Strösocker
2msk grov senap
500g Hemgårdens falukorv
1,5 dl Vällagrad ost, riven (gärna cheddar)
500g Kålrot, skalad och grovt tärnad
4st Morötter, skalad och grovt skuren
6st Mjöliga potatisar, skalade
75g Smör
1dl Grädde
Gör så här
Sätt ugnen på 175grader (150 varmluft)
Karamellisera löken med smöret på medeltemperatur på spisen tillsammans med sockret till gyllenbrun färg, rör ofta då det kan bränna i början. Ta av från spisen och rör i senap.
Koka kålrot och morot tillsammans och potatisen separat. Detta då potatisen ska pressas och de andra rotsakerna mixas. Under tiden det kokar så förbered korven.
Skär falukorven i skivor nästan rakt igenom, korven ska fortfarande hålla ihop och fyll sedan med lök och senapsblandningen mellan skivorna, toppa med osten och gratinera i ca 15 min eller till osten får färg.
När rotsakerna är mjuka så häll bort vatten och mixa morot och kålrot med smör och grädde till en slät puré, pressa sedan i potatisen och smaka upp med salt och peppar.
Servera gärna med grov senap.