Pasta Carbonara med Västerbotten och bacon

4 portioner


Ingredienser

500g Pasta (Gärna tagliatelle eller fettuccine)

2 paket Bacon, grovt skuren

70g Västerbottenost. Riven

5st äggulor

Salt och peppar


Gör så här

Koka pastan i saltat vatten så det fortfarande är lite kärna kvar, ca 3 minuter före angiven koktid.


Stek bacon i en djup stekpanna, alternativt en traktörpanna.


Blanda hälften av osten med äggulor och rikligt med svartpeppar.


När pastan nästan är klar, ta ca 3 dl av vattnet som pastan kokat i och häll det i pannan med baconet.


Lägg i den avhällda pastan i pannan. Vattnet och stärkelsen från pastan kommer vara en del av såsen.


Rör runt hela tiden när det kokar samman i pannan. Kan behövas lite mer vatten ifall det blir torrt.


När pastan är klar så ställ av från spisen och rör i ägg och ostblandningen.


Portionera upp på tallrikar och toppa med resten av osten och lite nymald svartpeppar.

Share by: