Pasta Carbonara med Västerbotten och bacon
4 portioner
Ingredienser
500g Pasta (Gärna tagliatelle eller fettuccine)
2 paket Bacon, grovt skuren
70g Västerbottenost. Riven
5st äggulor
Salt och peppar
Gör så här
Koka pastan i saltat vatten så det fortfarande är lite kärna kvar, ca 3 minuter före angiven koktid.
Stek bacon i en djup stekpanna, alternativt en traktörpanna.
Blanda hälften av osten med äggulor och rikligt med svartpeppar.
När pastan nästan är klar, ta ca 3 dl av vattnet som pastan kokat i och häll det i pannan med baconet.
Lägg i den avhällda pastan i pannan. Vattnet och stärkelsen från pastan kommer vara en del av såsen.
Rör runt hela tiden när det kokar samman i pannan. Kan behövas lite mer vatten ifall det blir torrt.
När pastan är klar så ställ av från spisen och rör i ägg och ostblandningen.
Portionera upp på tallrikar och toppa med resten av osten och lite nymald svartpeppar.