"Saltimbocca" på kalv med bacon, salvia och mozzarella med rotsakspytt och rödvinsreduktion
4 portioner
Ingredienser
2 st Klyftor vitlök, pressad
1 flaska Rödvin (Gärna med mycket smak typ Tempranillio eller Merlot)
2 msk Mörk muscavado
2 msk Japansk soja
2 msk Mörk oxfond
4 skivor Kalvytterfilé á 120g, utbankade
2 st Buffelmozzarella, skivad
2 paket Bacon
8 st Färska salviablad
200g Fast potatis, tärnad
6 st Morötter, tärnad
150g Rotselleri, tärnad
1 st Palsternacka, tärnad
1 st Gullök, hackad
Gör så här
Fräs vitlöken i lite olja, den ska få lite gyllenbrun färg.
Häll sedan på vin, muscavadosocker, soja och fond. Reducera till ca en fjärdedel av vätskan är kvar.
Smaka av med salt och peppar. Vill man ha såsen lite tjockare så kan man reda med maizena.
Lägg ut kalvskivorna en och en, lägg på salvia och en stor bit mozzarella och rulla ihop.
Linda rullarna sedan i bacon och stek på medeltemperatur. Vill man inte stressa med pytten så kan man låta saltimboccan vila i ugnen på 60 grader till man stekt färdigt rotsakspytten.
Stek sedan de tärnade rotsakerna och löken mjuka och gyllene. Smaka av med salt och peppar.
Servera hela rätten gärna med lite extra stekt salvia som ett gott garnityr.