Smakrik korvstroganoff med pressad potatis
4 portioner
Ingredienser
800g Mandelpotatis
1st Stor gullök, finhackad
1st Röd paprika, grovt hackad
1st Falukorvsring
1msk Smör
1 förp Krossade tomater
2 msk Tomatpuré
2 dl Grädde
2st Rivna vitlöksklyftor
Gör så här
Skala potatisen och koka den.
Finhacka gullöken, grovhacka paprikan men spara den till senare.
Lägg i en klick smör i varm panna och börja bryna löken på medeltemperatur, skär under tiden upp falukorven och stek sedan tillsammans med löken.
Ha sedan i paprika i slutet av stekningen, ha sedan på krossade tomater, tomatpuré samt grädde.
Riv eller pressa sedan i vitlöken, låt koka ihop, salta och peppra efter behag.
Pressa potatisen alldeles innan servering så den är så luftig som möjligt.
Servera och toppa gärna med lite hackad persilja.