Soppa på rostad potatis med massor av bacon
4 portioner
Ingredienser
500g Fast potatis, tvättad
2msk Rapsolja
1st Gullök, finhackad
2st Vitlöksklyftor, pressade
4dl Grädde
6dl Mjölk
2msk Kycklingfond
0,5st Citron, pressad
1-2pkt Hemgårdens bacon (beroende på hur mycket bacon man vill ha)
Gör så här
Sätt ugnen på 200grader (175 varmluft)
Olja in och salta potatisarna, viktigt att skalen sitter kvar. Rosta i ugnen ca en timme.
Låt sedan potatisarna svalna, under tiden, fräs löken gyllene och ha sedan på grädde, mjölk, fond samt citronsaften.
Skala potatisarna och lägg skalen i vätskan och låt koka upp på spisen, ta sedan bort skalen från vätskan, går att sila bort då vätskan redan fått smak från skalen, lök och vitlök.
Tärna sedan i den skalade och bakade potatisen och mixa slät med stavmixer, smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med massor av bacon på och gärna med något gott bröd.